Jó hír a budapesti tömegközlekedőknek: már a héten lehet alku

Magyar Nemzet2016. február 10. 09:00

Ma tárgyal a kormány a Budapest és a környékén lévő települések közötti tömegközlekedés állami visszavételéről - írja a Magyar Nemzet.

Ma tárgyal a kormány a Budapest és a környékén lévő települések közötti tömegközlekedés állami visszavételéről. A megállapodás akár már a héten megszülethet, az érintett önkormányzatok ugyanis ígéretet kaptak a fejlesztési tárcától: nem lesz változás a menetrendben, és tarifaemelés sem várható.

Tarlós István főpolgármester tudomása szerint a kormány mai ülésén nemcsak a visszavétel főbb pontjairól, hanem már a megállapodás szövegéről is tárgyalhat. Az alku célja az, hogy az agglomerációba utazók ne érezzenek semmit abból, hogy a szolgáltatást ezután nem a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), hanem várhatóan a Volánbusz rendeli meg.

Garanciát ugyan nem kaptunk, viszont Fónagy János határozott ígéretet tett arra, hogy az agglomerációs közösségi közlekedés átadás-átvételével az itt élő emberek nemhogy nem járnak rosszabbul, sőt, az eddigi helyzetük javul. A szolgáltatás ugyanaz marad, viszont egy igazságosabb tarifa-zónarendszert vezethetnek be

 - mondta Pápai Mihály, a FAÖT elnöke, Gyál polgármestere.

Címkék:
utazás, Budapest, tömegközlekedés, megállapodás,