Így juthatsz ki fillérekért a magyar Eb-meccsekre

Pénzcentrum2016. január 13. 17:30

A magyar labdarúgó-válogatott 44 év után idén ismét szerepelhet az Európa-bajnokságon. A belépők árai 8 ezer forintról indulnak, de akár többtízezer forintba is kerülhetnek. Azonban a személyi jövedelemadó törvény szerint a jegyeket adómentes juttatásként is megkaphatjuk a munkáltatónktól.


Adómentes juttatásként adhatnak jegyet a munkáltatók a munkavállalóiknak a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki meccseire. A juttatáshoz ráadásul nincsen megszabva az értékhatár, vagyis akár a drágább focijegyek is finanszírozhatóak lesznek. A szállásra és az utazásra azonban nem adható támogatás adómentesen, ahogyan azokra a meccsekre sem, hol nem játszik a magyar csapat - hangzott el a HírTV keddi híradójában.

Mikor és hol lesznek a magyar meccsek?

Az EB sorsoláson a magyar válogatott az F-csoportba került Portugália, Izland és Ausztria mellé. Bár a torna 2016. június 10-én kezdődik, Magyarország először Ausztria ellen lép majd pályára.

Loading...

A belépők árai 25-től 895 euróig, azaz

7 900-tól 282 ezer forintig

terjednek. Ez utóbbiak persze az Eb-döntő legjobb helyeire szólnak. A csoportmeccsek középkategóriás jegyei 55 és 105 euróért (17 ezer és 33 ezer forint) kaphatóak.

Hogy szerezhetünk jegyet?

A jegyek igénylése 2015. december 14-én kezdődött 2016. január 18-án délben ér véget. Belépőket csak az EURO2016.com oldalon tudunk kérni, az pedig, hogy az adott időszak alatt mikor igényeltünk nem számít, mert ugyanannyi esélyünk van a jegyhez jutáshoz, mert

az UEFA sorsolással dönti el, hogy ki kap jegyet és ki nem.

A jegyelosztás eredményeit legkésőbb 2016. február 29-én hirdetik ki. Érdemes tudni, hogy helyszíni jegyértékesítés nincs és nem is lesz az EB mérkőzéseire. De az is fontos, hogy az UEFA ügynökségek, irodák vagy közvetítők útján nem terjeszti a jegyeket,  és arra ösztönzik a szurkolókat, hogy ne hagyják magukat megkörnyékezni olyan jegyüzérektől, akik nemcsak csillagászati árakat kérnek, de gyakran nem is rendelkeznek az általuk értékesítésre kínált jegyekkel - írja oldalán a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ).

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Rengeteg az érdeklődő

A magyar válogatott három Európa-bajnoki csoportmérkőzése közül a június 18-i, Izland elleni mérkőzésre érkezett a legtöbb jegyigénylés, míg a június 14-i, Ausztria ellenire a legkevesebb. Az azonban mindhárom meccsre igaz, hogy a legolcsóbb, 4-es kategóriájú jegyek iránt sokszoros a túljelentkezés, és a 3-as kategóriás jegyekre is jóval többen jelezték igényüket, mint amennyi belépő rendelkezésre áll.

Viszont az UEFA pont a 4-es kategóriás jegyekből adja el a legkevesebbet, ehhez képest a jegyigénylések nagy többségében ezt a kategóriát jelölték meg a szurkolók. Így 4-es kategóriában rendkívül alacsonyak a nyerési esélyek, miközben a 2-es kategóriájú jegyre jelentősen nagyobb eséllyel pályázhatnak a szurkolók.

Az igényléskor érdemes lehet bejelölni, hogy adott esetben az eggyel magasabb kategóriájú jegyekből is készek vagyunk vásárolni, így ha az elsődleges kategóriában nem járunk sikerrel a sorsoláson, akkor bekerülünk az eggyel magasabb árkategória sorsolására is, ezzel növelve nyerési esélyeinket.

Címkék:
utazás, jegyárak, foci, foci eb, labdarúgás,