Itt vannak a szupertraffipaxok: térkép az egész országról

Totalcar2016. január 3. 14:31

Az összes fix telepítésű traffipax (VÉDA közúti intelligens kamerahálózat) felszerelési helyét véglegesítette a rendőrség. A rögzített kamerák még nem működnek, de egyetlen felvétel alapján akár három-négyféle bírságot is kaphatunk majd - írja a Totalcar.

Az összesen 365 kamerával és a hozzájuk tartozó, a járművek méreteit, és ezzel kategóriáját letapogató lézerszkennerrel az ország 134 pontján figyelik majd a forgalmat, és legalább egy féltucat közlekedési és közigazgatási szabálysértést szűrhetnek ki. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) az új fix szupertraffipaxoktól várja, hogy megfordul a tendencia, és az utóbbi évek növekedése után ismét csökken majd a közlekedési balesetek száma Magyarországon.

Hol vannak a traffipaxok?

Az út fölötti konzolokra épített készülékek első éles bevetése az ORFK sajtóosztálya szerint február előtt nem várható. A pályázaton nyertes, telepítést végző ARH Zrt. műszaki tesztje után hatósági körök következnek, és csak ezt követően készíthetnek majd olyan felvételeket ezekkel a gépekkel, amelyek alapján megbírságolhatják a szabálytalankodó autósokat.

A rendőrség azt ígéri, a VÉDA hivatalos üzembe helyezése előtt két héttel újabb sajtótájékoztatót tartanak majd, így mindenkinek lesz ideje felkészülni. Az összes ellenőrzőponthoz mindkét irányban figyelmeztető táblákat szerelnek fel.

Címkék:
ellenőrzés, utazás, baleset, bírság, traffipax, szupertraffipax,