Hó vagy eső, napsütés vagy köd? Milyen időnk lesz a hétvégén?

Pénzcentrum2015. december 4. 17:00

A hétvégén is enyhe marad az idő, havazás sehol sem várható, legfeljebb a ködös tájakon fordulhat elő gyenge ködszitálás.

Szombat hajnalra ismét sokfelé válik ködössé a levegő, ami főként az északi, északkeleti tájakon tartósan is megmaradhat. A légmozgás gyenge marad, a minimum-hőmérséklet -1 és +6°C között alakul. Napközben nyugaton-északnyugaton felszakadozott felhőzetre, több-kevesebb napsütésre készülhetünk, míg keletebbre folytatódik a borongós, párás idő. A maximumok 5 és 11 fok között alakulnak, a ködös területeken lesz a leghűvösebb. Napközben Sopron környékén megélénkülhet a déli szél.

Vasárnap reggel túlnyomóan borult, párás, helyenként ködös lesz az idő. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb a ködös területeken fordulhat elő ködszitálás. Gyenge, északnyugaton mérsékelt déli, délkeleti szélre, 0 és 6 fok közötti legalacsonyabb hőmérsékletre számíthatunk.

Hétvégén ugyan nem kell fronthatásra számítani, ugyanakkor a magasban zajló melegedés miatt az arra érzékenyeknél melegfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek. Fejfájást, vérnyomás-ingadozást tapasztalhatunk, csökkenhet a teljesítőképesség. Nyugaton, északnyugaton ugyanakkor több órára kisüt a nap, ami jó hatással lehet az ott élők hangulatára, közérzetére. A borongós, nyirkos időben növekedhet a légúti megbetegedések száma, illetve a légszennyezettség mértéke is emelkedni fog.

Szombatra virradóra többfelé képződhet köd, mely főként északon, északkeleten helyenként napközben is tartósan megmaradhat. A ködös területeken hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, valamint ködszitálás okozhat nedves, csúszós útszakaszokat. Tartsunk nagyobb követési távolságot! Északnyugaton ugyanakkor több órára kisüt a nap, itt érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Címkék:
utazás, időjárás, tél,