Sokan kérdezik: meddig érvényesek az autópálya matricák?

Pénzcentrum/InfoRádió2015. december 2. 18:31

2016 január végéig lesznek érvényesek az éves idei autópálya matricák - mondta el a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. szóvivője az InfoRádiónak. Kibédi-Varga Lajos hozzátette: az első mintegy 11 hónapban csaknem 3 milliárd forint pótdíjat hajtottak be a bliccelőktől.

Nem kell kapkodniuk az országos éves jogosultságú matricákat vásárlóknak, hiszen a díjrendelet értelmében ez a megvásárlás pillanatától a következő év január 31-ig érvényes. A megyei matricák érvényessége ugyanígy alakul: 2016. január 31. éjfélig lehet közlekedni velük

- mondta el az InfoRádiónak a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. Szóvivője.

A 2016. évre szóló matricákat - az országos és a megyei éves matricákat, valamint a havi és a heti érvényességűeket egyaránt - 2016. január elsején nulla órától lehet megvásárolni néhány kattintással, interneten keresztül a nemzetiutdij.hu, illetve az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalon, vagy sms-ben mobiltelefonról, valamint a jól megszokott viszonteladói értékesítési pontokon - például a benzinkutakon - , és nyitva tartási időben a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálati irodáin.

A szóvivő beszámolt arról, hogy 2014-ben összességében mintegy 250 ezer jogosulatlan úthasználat esetében küldtek ki pótdíjfizetési felszólítást és mintegy 2,5 milliárd forint pótdíjat hajtottak be. Idén az év első majdnem 11 hónapjában csaknem 3 milliárd forint a behajtott pótdíj összege.

Címkék:
utazás, autópálya, autópályamatrica, matrica, autópálya pótdíj, megyei matricák érvényessége,