Szakállas trükk: így fosztják ki a budapesti tömegközlekedőket

Pénzcentrum2015. december 1. 16:30

Veled is előfordult már, hogy nem adott vissza a BKK automata?  Elképzelhető, hogy nem az automatával van baj, hanem téged is egy szakállas trükkel próbáltak átejteni.

Érdekes esetre hívta fel a figyelmet egy  tumblr felhasználó, akivel a Keleti Pályaudvarnál történt meg az alábbi szori:

Tegnap reggel vártam a buszra, nincs jegyem, veszek. Ott az automata. Király. Megnyomogatom a cuccokat, 350 Ft. a jegy, dobok bele kettő darab kétszázast. Várok az áldásra. Kijött a jegy. Hol az 50 forintom? Már majdnem szétrúgtam a gépet, majd belenéztem. Ott volt a műanyag fecni.

Ha nem adott vissza a gép, akkor mindenképpen érdemes belenézni az automatába, nehogy mi is hasonlóan járjunk. Egyébként nem muszáj pénzzel fizetni, lehetőség van bankkártyás, vagy paypass-os fizetésre is az automatáknál. Illetve ha velünk is hasonló eset történik, akkor felhívhatjuk a BKK ügyfélszolgálatát is.

Megszólalt a BKK!

"A Budapesti Közlekedési Központ lépéseket tesz, hogy ügyfelei biztonságosabban vásárolhassák meg a közösségi közlekedés igénybevételéhez szükséges jegyeket és bérleteket. A készülékek folyamatos ellenőrzésén, valamint biztonsági kamerák üzembehelyezésén kívül egy szoftvermódosítás segítségével igyekszik megakadályozni ennek lehetőségét. A bankjegyvisszahúzásra vonatkozóan augusztus végén bevezettünk egy szoftverfrissítést, amely során a BKK jegy- és bérletkiadó automata 60 másodperc múlva visszahúzza a visszajáró bankjegyet (eltömítés esetén is), így az utasunk jogos visszajárója nem jut illetéktelenek kezébe. A szoftver bevezetése óta nagymértékben csökkent az ilyen visszaélések száma.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az utóbbi időben sajnos azt tapasztaljuk, hogy egyesek az automaták pénzérmekiadó nyílását tömítik el, így akadályozzák meg, hogy a visszajáró aprópénz a jegykiadó tálcába jusson. A Budapesti Közlekedési Központ és az üzemeltető, T-Systems Magyarország Zrt. jelenleg is közösen dolgozik egy olyan szoftveres és hardveres módosítás kifejlesztésén, amely bevezetésével meg tudja előzni az ilyen jellegű visszaéléseket.

A szoftvermódosításon kívül új biztonsági kamerákkal is elláttUk az automatákat annak érdekében, hogy az elkövetők mielőbb azonosíthatók legyenek, ugyanis a készülékek eltömítése és így a visszajáró pénz illetéktelen megszerzése is bűncselekmény, amely rendőrségi eljárás kezdeményezését vonja maga után. Az, aki ilyen okok miatt nem jut hozzá a visszajáró pénzhez, lehetőség szerint még a helyszínen lépjen kapcsolatba a BKK telefonos ügyfélszolgálatával, a 06 1 3 255 255 telefonszámon az 1-es majd 5-ös menüpontokat választva, vagy az automata kijelzőjén található díjmentesen hívható "Segítség" gomb megnyomásával. A BKK haladéktalanul intézkedik, minden bejelentést kivizsgál 30 napon belül, és a jogosnak bizonyuló esetekben visszatéríti az utasok számára az automatában maradt összeget" - nyilatkozta a 24.hu-nak a Budapesti Közlekedési Központ. A BKK tippjeit IDE KATTINTVA olvashatjátok.

Címkék:
utazás, bkk, tömegközlekedés, bérlet, csalók,