A legtöbb autós már felkészült a télre

Pénzcentrum2015. november 20. 19:31

Tízből hét autós már gondoskodott a téli gumi felszereléséről. A túlnyomó többség ráadásul valamilyen prémium márkás abroncsot használ, igaz, tavalyhoz képest újra 50 százalékra növekedett az 5 évnél idősebb téli gumit használók aránya.

Az immár a harmadik téli szezonban lezajló felmérés helyszíne négy Budapest környéki bevásárlóközpont parkolója volt, ahol közel 150 autón folytattak vizsgálatot a szakemberek. A téli gumit használók aránya (89-92%) ugyan jóval kedvezőbb volt az előző években, de a korábbi felmérések rendre a szezon közepén, január végén, február elején zajlottak.

A felmérés azt, a piacon tapasztalt tendenciát is visszaigazolja, hogy az elmúlt időszakban megnőtt a használt prémium autógumik importja. Ennek következtében jelentősen, 82 százalékos mértékűre nőtt ugyan a márkás abroncsok aránya, ugyanakkor 45-ről 50 százalékra emelkedett az öt évnél idősebb gumik aránya a vizsgált mintában.

Az idei Téligumi-kommandó különlegessége volt, hogy annak fővárosi szemléjét első ízben az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottsággal (ORFK-OBB) együttműködve készítette el a nonstopgumi.hu és a Használtautó.hu.

Címkék:
utazás, téli gumi, tél, csere,