20 fok is lehet a hétvégén! Csodás őszi időre készülhetünk

MTI2015. november 6. 17:37

A ködös, hűvös hajnalok után a hétvégén is többfelé napsütéses nappalokra lehet számítani, helyenként akár 20 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésből.

Szombaton derült, napos, és borult, párás területek egyaránt lesznek, de fokozatosan zsugorodik a ködtakaró. Közben nyugat felől átmeneti felhősödés várható. Helyenként - főleg északon - kisebb eső is előfordulhat. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között valószínű, a nappali maximumok általában 8 és 12 fok között alakulnak, ugyanakkor a ködös helyeken csak 5-7, míg nyugaton akár 14-16 fok is lehet.

Vasárnap eleinte többnyire erősen felhős, párás, ködös idő várható. Legtovább keleten maradhat meg a köd. Északkeleten, keleten helyenként kisebb eső is előfordulhat. Időnként megélénkülhet a szél. A leghidegebb órákban plusz 3-8 fok lehet. A legmagasabb hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, az ország északkeleti harmadában viszont csak 8-11 fok lesz - olvasható az előrejelzésben.

Címkék:
utazás, időjárás, ősz,