Hűvös, esős napokra készülhetünk

Pénzcentrum2015. október 13. 19:01

Eső, záporok várnak ránk a következő napokban: marad a vérbeli őszi időjárás.

Szerda reggelre az ország jelentős részére kiterjed az újabb esőzés, ez alól inkább csak a keleti, északkeleti tájak jelenthetnek kivételt. Délnyugaton beágyazott záporok is előfordulhatnak. A középső tájakon és a Dunántúlon többfelé megélénkül, a Dunántúli-középhegység térségében akár meg is erősödhet a keleti, délkeleti szél. Viszont enyhébb lesz a hajnal, a legalacsonyabb hőmérséklet 5 és 10°C között alakul.

Napközben alapvetően borult lesz fölöttünk az ég, csupán eleinte az északkeleti csücsökben lehet kissé vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet. Sokfelé várható eső, záporeső, többfelé jelentős mennyiségű csapadékra számíthatunk, a legkevesebb eső a keleti, északkeleti tájakon várható. A keleties szelet többfelé élénk, a Dunántúl északi felén erős lökések kísérhetik. Délutánra 9 és 15 fok közé melegszik a levegő, a keleti, délkeleti tájakon mérhetjük a legmagasabb értékeket.

Csütörtökön reggel az ország nagy részén folytatódik a csapadékos idő, többfelé továbbra is kiadós esőzésre van kilátás, délnyugaton pedig záporok továbbra is kialakulhatnak. A keleti, délkeleti szelet élénk, erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb hőmérséklet 8 és 12 fok között alakul.

Szerdán országszerte csapadékos idő várható, többfelé jelentős mennyiségű esővel, így vizes, csúszós utakra szinte mindenhol számítani kell, helyenként akár vízátfolyások is nehezíthetik a közlekedők dolgát. Az intenzív záporokban hirtelen jelentősen lecsökkenhet a látástávolság. Az élénk, erős keleties szél ronthatja a járművek menetstabilitását. Tartsunk nagyobb követési távolságot, vezessünk nagyon óvatosan!

Címkék:
utazás, időjárás, eső, ősz,