Gyülekeznek a sötét fellegek Magyarország felett: bizonytalan a helyzet

MTI2015. október 6. 18:08

Gyülekeznek a felhők Magyarország felett, egyre kevesebbet süthet a Nap. A hét második felében akár durva lehűlés is jöhet, nem árt előkészíteni a télikabátokat.

A Dunántúlon tovább vastagszik a felhőzet, és erősen felhős vagy borult lesz az ég. Estétől több helyen lehet többnyire kisebb eső, zápor. A Dunától keletre eleinte erősen felhős, párás idő várható, kedden délután csak néhol, szerdán napközben átmenetileg nagyobb területen - elsősorban az ország északkeleti harmadán - felszakadozik, csökken a felhőzet, ott napos időszakokra is számíthatunk. Többfelé megélénkül kedden a Kisalföldön a délkeleti, szerdán az Északi-középhegység térségében és az Észak-Alföldön az északkeleti szél.

A távolabbi kilátásokért látogass el a Pénzcentrum időjárás oldalára!

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 17 és 22 fok között valószínű.

A hét második felében egyébként jelentős lehűlés is bekövetkeztet, amit ráadásul eső is kísérhet. Helyenként akár a fagypontot is elérheti a hőmérséklet, ezért nem árt előkészíteni a télikabátokat.

Címkék:
utazás, időjárás,