Jön a szuperhosszú őszi szünet: olcsón is utazhat a család

Pénzcentrum2015. október 5. 06:00

Mindjárt itt az őszi szünet, ami idén rekordhosszúságú lesz! A Pénzcentrum utánajárt, hol lehet olcsón, és még annál is olcsóbban elutazni a nagyon hosszú hétvégére. Érdemes sietni a foglalással!

Idén rekordhosszúságú lesz az őszi szünet, amibe két ünnep ( október 23. és november 1.) is beleesik. A hazai szálláshelyek nagyon jó nyarat zártak, és reményeik szerint az őszi időszak is hasonlóképpen fog zárulni.

A szuperhosszú őszi szünetre tehát a hazai szállodák is felkészülnek, különböző ajánlatokkal és kedvezményekkel csábítva az utazókat. Az évek óta tartó tendencia most sem változik, az őszi szüneten belül az október 23-ai hosszú hétvégére a legtöbb hotel már most majdnem megtelt.

Bár előfoglalási akció nem jellemző, nincs is rá szükség, hiszen az utolsó napokban már ritkán van szabad hely.

- mondta el Szabó Renáta, a ceglédi Aquarell Hotel corporate sales managere.

A nagyobb szállodákban jellemzően 2 éjszakára foglalnak az emberek, előfordul még 3-5 éjszaka is, egy hét viszont csak nagyon elvétve. A hotelek is ennek fejében kínálnak akciós ajánlatokat, elsősorban a gyerekes családokat megcélozva.

Úgy tűnik, hogy a hajdúszoboszlói Hotel Silverben is  teltházas lesz a hosszú hétvége. Mint azt Tóth-Csontos Csilla értékesítési és marketing referens a Pénzcentrum kérdésére elmondta, kifejezetten erre az időszakra speciális csomagot kínálnak, amelyben az animációs gyermekprogramok mellett egy 10 éven aluli gyermek részére a szállás és a félpanziós ellátás ingyenes.

Az idei évben a  belföldi turizmus növekedést mutat, ezzel együtt többen és többször fizetnek SZÉP kártyával. A harkányi Dráva Hotelben is azt tapasztalják, hogy  SZÉP kártya egyre népszerűbb az Erzsébet utalvány mellett. Sokan vesznek igénybe különféle szolgáltatásokat ezekkel a cafetéria-elemekkel, mint például masszázs, wellness, vagy akár teniszezés.

A Pénzcentrum számításai szerint egy négyfős családnak egy félpanziós wellness hotelben két éjszaka körülbelül már 60 - 70 ezer forinttól elérhető, amin felül még számolni kell az idegenforgalmi adóval.

{{EMBED:infogram_0_oszi_szunet_visszaszamlalas}}

Hogy hozzuk ki olcsóbban?

Sokan vannak azonban, akiknek a fenti összegek magasak, számukra egy jó alternatívát jelenthet  a falusi turizmus, ami egyre népszerűbb, hiszen kedvezményes árakkal, ingyenes szolgáltatásokkal, családbarát programokkal, és helyi termékekkel vonzza a turistákat. Itt is vannak engedmények kifejezetten családosok számára, a legtöbb helyen például 3 éves korig ingyenes a szállás - tudtuk meg a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetség munkatársaitól.

Bár a falusi turizmus fő szezonja a nyári időszak, ősszel is sok lehetőség van a kikapcsolódásra. Turisztikai szakemberek szerint ebben az időszakban a vízpartok helyett inkább az Őrség, Baranya, és Észak-Magyarország számít felkapottabb régiónak. Érdemes azonban odafigyelni  a szálláshelyek kiválasztásánál, ugyanis nem mindegyik tart egész évben nyitva, hiszen a fűtési szezon nem minden szállásadónak kifizetődő.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mivel a wellness és szauna helyett itt fontosabbak a szabadidős programok, melynek egy része évszakfüggő, ősszel  a helyi fesztiválok, természetjáró túrák jutnak nagyobb szerephez. Jellemzően a vendégházaknál is sokan használják ki a SZÉP kártyás fizetést, amire megközelítőleg a szállások kétharmadánál van mód.

A vendégek zömét többgyermekes családok teszik ki, akik átlagban 3-4 éjszakát maradnak. Egy négyfős család esetében két éjszaka körülbelül 20- 25 ezer forintból jön ki (ebben legtöbbször nincs benne az ellátás) az idegenforgalmi adón felül, több éjszakás foglalás esetén pedig további kedvezményeket kaphatnak.

5 tipp, hogy olcsóbb legyen az utazás

  • Ajánlott alaposan körülnézni, és a lakhelyhez közelebbi úti célt választani

  • Érdemes olyan szálláshelyet keresni, ahol főzni is lehet

  • Nézzük meg, nem olcsóbb-e, ha autó helyett avasutatválasztjuk, többféle családi kedvezmény van

  • Olvassunk utána, milyen ingyenes programlehetőségek vannak

  • Belépőjegyes helyeknél is használjuk ki a gyermek-illetve családi kedvezményeket 
Loading...

Címkék:
család, utazás, kedvezmény, természetjáró szövetség,