Ugye nem szerveztél magadnak szabadtéri programot a hétvégére...

MTI2015. szeptember 25. 18:01

Záporok, felhős és borult ég. Vasárnapra lehet csak jobb a helyzet.

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, pénteken az Alföldön, szombaton a déli, délkeleti határ mentén vékonyodhat el a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, főként pénteken néhol zivatar. Pénteken a legtöbb csapadék a Dunántúl északi felén, szombaton az ország északkeleti harmadán valószínű. A Dunántúlon az északnyugati, északi szél sokfelé erős, pénteken nyugaton néhol időnként viharos lesz. A Dunától keletre egyre inkább élénk északi szélre számíthatunk, egy-egy erős széllökés északkeleten lehet.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között valószínű.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 13 és 19 fok között várható, délen, délkeleten lehet az enyhébb idő.

Szombat reggel folytatódik a borongós, csapadékos idő, többfelé várható eső, a keleti, délkeleti tájakon záporok is kialakulhatnak. Élénk, erős lesz az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 10 és 15°C között alakul. Napközben tovább folytatódik a borongós, csapadék idő, helyenként jelentős mennyiségű csapadék hullhat. A keleti, délkeleti tájakon záporok is kialakulhat, és ezeken a tájakon egy-egy zivatar sem kizárt. Erős, helyenként viharos lehet az északi, északnyugati szél. A legmelegebb órákban is csak 13 és 18°C közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap reggelre már csökken a csapadékhajlam, de elszórtan még kisebb előfordulhat a felhős, borongós időben. Az északias szél még többfelé élénk, nyugaton erős lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 8 és 14°C között alakul.

További információt az időjárásról itt találsz.

Címkék:
utazás, időjárás,