TOP 5: ide utaztak idén nyáron a magyarok

Pénzcentrum2015. szeptember 22. 11:59

Olaszország, Németország, Horvátország, Ausztria és Franciaország - ezek a top desztinációk, ahová a magyarok utaztak idén nyáron. A friss költési adatokból pedig az is kiderül, idén nyáron többször használtuk a kártyáinkat a nyaralás során.

Idén nyáron a magyarok gyakrabban, és nagyobb értékben használták Visa kártyáikat külföldön - derült ki a Visa Europe a mai napon közzétett a 2015. júniustól 2015. augusztusig terjedő időszakra vonatkozó adataiból. A POS tranzakciók száma 20 százalékkal volt magasabb az előző év ugyanezen időszakához képest, a POS költésének összértéke pedig elérte a 25 milliárd forintot, amely 17 százalékos emelkedést jelent.

A POS költési adatok alapján a magyarok körében a legnépszerűbb úti cél a kontinensen a tavalyi évhez hasonlóan Olaszország volt, ahol a POS költések összértéke elérte a közel 2 milliárd forintot, amely 22 százalékkal magasabb a tavaly regisztrált eredménynél. A népszerű nyári úti célok közé tartozott továbbá Németország, Horvátország, Ausztria és Franciaország; a négy országban idén összesen több mint 5 milliárd forintot költöttek a magyarok Visa kártyával.

A szállodai POS költések generálták a legnagyobb volument, ahol az előző évvel összevetve 15 százalékos volt a növekedés. A tranzakciók számát nézve a lista élén a szupermarketek és szabadidős szolgáltatásokat nyújtó kereskedők állnak, ezeket követően a magyarok legtöbbször különböző szolgáltatásokért és utazásért fizettek kártyájukkal.

A kártyás fizetés nyújtotta előnyöket egyre többen használják ki külföldi utazásaik során. A szállásfoglalástól kezdve a szuvenírek megvásárlásáig a Visa kártyával való fizetés a leggyorsabb és legbiztonságosabb fizetési megoldásnak számít, amelyet a költési adatok is igazolnak. Örömünkre szolgál, hogy a magyarok egyre nagyobb bizalmat szavaznak ennek a fizetési formának, és azon dolgozunk, hogy ez az arány még tovább növekedjen a következő években

- mondta el Kiss Ede, a Visa Europe Magyarországért felelős területi vezetője.

Címkék:
utazás, visa, külföld, pos terminál, pos,