Pánik a WizzAir járatán: imádkoztak az utasok

Pénzcentrum2015. szeptember 1. 08:33

Kitört a pánik vasárnap a WizzAir Budapestről Madridba tartó járatán. A gép fél órát hullámvasutazott a levegőben, de úgy, hogy még a sokat tapasztalt légiutas-kísérőkben is meghűlt a vér - írja a Blikk.

A lapnak az egyik utas arról számolt be, hogy Madrid közeléig sima volt az út, azonban egyszer csak sűrű sötét felhőt vettem észre, a gép pedig abbahagyta a leszállás előtti süllyedést, ehelyett körözni kezdett.

Amikor beszálltunk a felhőbe, vadul rángatni, dobálni kezdett minket a szél. A lányom és több más utas is sikított, kiabált, voltak, akik imádkoztak.

Később a pilóta közölte, hogy Madrid helyett Zaragozában szállnak le és majd ott megkapják a további instrukciókat.

Fél óra idegőrlő rázkódás, körözés és hullámvasutazás után a gép tényleg Zaragoza felé vette az irányt és le is szállt a kicsiny reptéren. Az utasok várták, hogy történjen valami, de hiába. Később bejelentették, hogy a vihar miatt nem vállalják a visszautat, buszokat küldtek az utasokért. A gép viszont elrepült Madridba, az utasok semmilyen ellátást nem kaptak. Este 9 helyett csak másnap reggel 6 körül jutottak haza.

A Wizz Air őszinte sajnálatát fejezte ki az érintett utasok felé, de utasaink, a személyzet és a repülőgép biztonsága elsődleges fontosságú számunkra

 - válaszolták a lapnak.

Címkék:
repülő, fapados, wizzair, légiutas kísérő,