Közel 4 ezer Bubit kölcsönzünk naponta

Világgazdaság2015. augusztus 17. 09:29

Egyre többen használják a főváros közbringarendszerét, a MOL Bubit, ami komoly kihívást jelent a piac kisebb szereplőinek. A magánkézben levő kerékpárkölcsönzők alapvetően a külföldi ügyfelekre építenek - írja a Világgazdaság.

A rendszeres bérletes felhasználók zöme hetente többször is igénybe veszi a Mol Bubi kerékpárokat. A napi bérlésszám stabilan háromezer fölött van tavasz óta, április-június között a bérlések átlagos száma naponta 3932 volt.

Mivel egy regisztrációval egyszerre akár négy kerékpárt is lehet bérelni egy időben, sokan megosztják a bérletüket, azaz a regisztráltak számánál vélhetően sokkal többen használják rendszeresen a szolgáltatást.


A budapesti kerékpárkölcsönzés kisebb szereplőitől vevőket vitt el a közbringa, viszont egyre többen bérelnek biciklit. A Bubi megjelenése után változtatták meg ugyanis a jogszabályt úgy, hogy alkohol fogyasztása után is biciklire lehet ülni. Ez új vendégeket hozott a magánpiacra is, ráadásul a kerékpárút-hálózat fejlesztése jórészt szintén a Bubival van összefüggésben.

Címkék:
utazás, bicikli, bubi, bubi bicikli, bubi bérlés,