Újabb figyelmeztető előrejelzés mára: ilyen lesz az időjárás

Pénzcentrum2015. augusztus 16. 07:28

Eddig a hőségre panaszkodtunk, lehet hogy most másra fogunk. Egyes programokat ma elmoshat az eső.

Az Alpokalján a napi középhőmérséklet ma már többfelé 25 fok alatt marad. Kelet felé haladva azonban egyre magasabb középértékekre lehet még ma is számítani, a Dunától keletre 26-28 fokos napi közép várható - adta hírül az Országos Meterológiai Szolgálat..

Reggel és kora délelőtt nagyjából a Duna vonalában és a Duna-Tisza közén várható zivatartevékenység, amelyet helyenként felhőszakadás (15-30 mm csapadék) kísérhet. Ezt követően késő délutánig általában nyugodt lesz a légkör, csak néhány helyen fordulhat elő rövid zivatar. Késő délutántól, estétől azonban több hullámban érik el dél, délkelet felől zivatarzónák az országot (ill. fejlődnek ki).

Éjfélig összességében sokfelé lehet zivatar felhőszakadással (20-60 mm eső rövid idő alatt). Heves események (nagyobb jég, károkozó szél) is előfordulhatnak, számottevőbb eséllyel a Dunántúl délkeleti felén és a Duna-Tisza köze déli részén.A viharok gyakorisága és hevessége szempontjából legkevésbé érintett területnek ma az északkeleti országrész látszik.

Címkék:
utazás, vihar, időjárás, hőség,