Balhézik az időjárás: nem ezt vártuk annyira

MTI2015. augusztus 16. 17:27

Egyelőre nem úgy tűnik, mintha megérkezne az ígért óriási hidegfront. Zápor-zivatar jöhet, de még marad a meleg.

A Skandinávia felett elhelyezkedő anticiklon egyre nagyobb terület időjárását alakítja az északi tájakon, arrafelé csapadékmentes idő a jellemző. A magasnyomás déli felén a hőmérséklet csúcsértéke még meghaladja a 20 fokot, északabbra azonban ennél hűvösebb van. Az Izland fölötti középponttal örvénylő ciklonhoz hosszan elnyúló, hullámzó frontrendszer tartozik, amely fokozatosan átalakítja Közép- és Dél-Európa időjárását. A frontzóna mentén nagy területen hull akár kiadós mennyiségű eső is. A front mögött, Nyugat-Európában már megszűnt a hőség, 25 fok alatt marad a maximum, csupán Spanyolországban mérnek 30 fok körüli értékeket. A következő másfél napban ennek a frontrendszernek az északi ága lassanként feloszlik, míg déli fele tovább fejlődik, és hazánk időjárását is átalakítja.

További érdekességekért kattints a Pénzcentrum időjárás aloldalára!

Magyarországon vasárnap estig még szűrt napsütésre számíthatunk.

Ugyanakkor kora estétől kezdve dél, délkelet felől kiterjedt záporos, zivataros csapadékzóna jön létre, amely éjszaka áthalad hazánk nagy része felett, de az északkeleti megyéket várhatóan nem, vagy csak éppen érinti.

Hétfőn az Alpokalja térségét kivéve többnyire mindenütt lehetnek legalább rövid napos időszakok. Összességében sokfelé várható ismétlődő intenzív zápor, zivatar, lokálisan jelentős mennyiségű csapadékkal. Jellemzően gyenge marad a légmozgás, csupán éjszakától fordul északnyugatira és élénkül meg a szél a Dunántúlon. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően 18 és 23 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn a nyugati országrészben általában 20 és 28, keleten 25 és 32 fok között valószínű.

Címkék:
utazás, időjárás,