Mindjárt kezdődik a Sziget: így változik a közlekedési rend

MTI2015. augusztus 6. 17:35

Több járatát is sűríti a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Sziget Fesztivál ideje alatt, augusztus 10. és 17. között.

A BKK csütörtöki közleménye szerint az 5-ös, szentendrei HÉV nappal sűrűbben és több kocsival közlekedik és éjjel is negyedóránként jár majd. A 6-os éjszakai villamosok ugyancsak kisebb időközökkel követik egymást, nagyobb kapacitású járműveket állítanak forgalomba a 901-es és 918-as éjszakai buszokon, és rendkívüli hajójáratot indítanak a Petőfi tér és az Óbudai-sziget között, valamint a Jászai Mari tér és az Óbudai-sziget között.

A be- és kiköltözés ideje alatt a Liszt Ferenc-repülőtér 2-es terminálja és az Sziget (Óbudai-sziget) között megállás nélkül közlekednek transzferbuszok. A különjárattal szombattól jövő szerdáig csak Óbuda felé lehet utazni, augusztus 17-én pedig kizárólag a repülőtér felé közlekednek a transzferbuszok. A járat reggel 8.45 és éjjel 0.30 között közlekedik, 30 percenként. A transzferbuszt csak Citypass-karszalaggal lehet igénybe venni, amellyel egyébként a fesztiválozók korlátlan számú utazásra jogosultak Budapesten belül.

A fesztivál idején biztonsági okokból idén is kell forgalomkorlátozásokra számítani az Óbudai-sziget környékén. Péntek estétől augusztus 18-án 18 óráig lezárják a Jégtörő utcát a Mozaik utca és az Auchan áruház behajtója között, valamint lezárásra kell számítani a Mozaik utcában a Mozaik utca 16. szám és a Jégtörő út között is.

Tilos lesz megállni a Reménye Ede utca, a Benedek Elek utca, a Vajda János utca, a Mozaik utca, a Leányfalu utca, az Óbudai rakpart egy-egy szakaszán, valamint az Auchan átkötőúton. A Szentendrei út-Reményi Ede út-Jégtörő utca-Mozaik utca által határolt területre a rendezvény ideje alatt csak engedéllyel lehet behajtani.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A H5-ös HÉV a Batthyány térről indul, amely könnyen megközelíthető a következő járatokkal:

  • a Belvárosból az M2-es metróval a Batthyány tér H-ig;
  • vagy a 4-es és a 6-os villamossal a Margit híd, budai hídfő H megállóig;
  • Dél-Buda irányából a 17-es pótló, illetve a 86-os autóbusszal a Batthyány tér M+H-ig;
  • a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a 200E autóbusszal a Kőbánya-Kispest M végállomásig, ezt követően az M3-as metróval a Deák Ferenc tér M-ig, majd innen az M2-es metróval a Batthyány térig;
  • a Déli pályaudvarról az M2-es metróval a Batthyány térig;
  • a Keleti pályaudvarról szintén az M2-es metróval a Batthyány térig;
  • az Árpád híd távolsági autóbusz-állomásról az 1-es villamossal a Szentlélek tér H-ig;
  • a Népliget autóbusz-pályaudvartól az M3-as metróval a Deák Ferenc térig, majd innen az M2-es metróval a Batthyány térig;
  • a Stadion autóbusz-pályaudvartól pedig az M2-es metróval a Batthyány térig.

Címkék:
utazás, közlekedés, bkk, fesztivál, sziget 2015, margit sziget,