Ezek a világ legjobb hamburgerei - itt a lista

Pénzcentrum2015. augusztus 2. 13:04

Egy magyarnak minimum Hamburgig... akarjuk mondani Berlinig kell utaznia egy jó hamburgerért, legalábbis egy friss toplista szerint.

Nemzetközi hír- és utazási portálok is előszeretettel veszik elő az ún. Big Mac-indexet, ha ár alapján (illetve az adott deviza alul- vagy felülértékeltsége szerint) szeretnék rangsorolni az egyes országokat vagy világvárosokat. Míg az index szerint idén januárban 4,79 dollárba került az "egyenburger" a kutatás bázispontjaként tekinthető USA-ban, addig Magyarországon 3,17 dollárt kell kicsengetni az étteremlánc emblematikus szendvicséért.

Loading...

Az Economist listáján továbbra is jelentős a vizsgált valuták alul-, illetve felülértékeltsége: év elején a legdrágább országnak Svájc számított, majd jóval lemaradva második Norvégia, míg harmadik Dánia lett. Rajtuk kívül pedig januárban csupán két ország devizája volt még felülértékelt: Brazília és Svédország.

Na, ez nem egy Big Mac!

Ugyan a Big Mac-index tökéletesen alkalmas annak mérésére, hogy hosszabb távon mennyire érvényesül a vásárlóerő-paritás árfolyam-kiigazító - így értékkiegyenlítő - hatása az egyes térségekben kapható azonos szolgáltatási és árutermék-kosaraknál, viszont gasztroutazásra ez alapján már aligha vállalkozhatunk.

A Thrillist amerikai gasztro- és utazási portál azonban nemrég előrukkolt egy toplistával, amelyben a bolygó (leszámítva az USA-t) legfinomabb, legszebb - egyszóval legjobb hamburgereit vették górcső alá. Ugyan egy Big Mac-el ellentétben ezek a "szendvicsek" nem néhány dolláros csemegék, azért mindenképp megérnek egy próbát, ha esetleg Berlinben, Stockholmban, vagy éppen Londonban járunk. Persze érdemes előre asztalt foglalni, hiszen egyik étterem sem a McDonald’s.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

EZEK A VILÁG LEGJOBB BURGEREI:

The Wagyu

  • Royale Eatery (cím és info); Fokváros, Dél-afrikai Köztársaság

The Big Blacows

Cheeseburger

The Deux Chevaux

Drei-Käse-Hoch

  • Berlinburger International (cím és info); Berlin, Németország

The Holyrood

The Flippin'

The Little Lamby

The Fat Sigurjón

Pepper Crust Burger

Lounge Signature Burger

The Ari Gold

The Burger

Le Bartholomé

The Honest Burger

Címkék:
utazás, mcdonald's, toplista, hamburger, big mac, skócia,