Meddig kell még kibírni ezt az iszonyatos hőséget?

Pénzcentrum/MTI2015. július 25. 11:30

Megdőlt az országos és a budapesti hőmérsékleti minimumrekord - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint július 25-én hajnalban eddig a legmelegebbet, 24 Celsius-fokot 1988-ban Bábolnán és Szeghalmon mérték. Tatán most 25,2 fokot mértek.

A fővárosban szintén 1988-ban volt ezen a napon a legmelegebb az éjszaka, 21,6 fokkal. Lágymányoson most 24,8 Celsius-fokkal új minimumrekord született - közölték.

Már csak kicsit kell kibírni

Szombaton még marad a forróság, majd eleinte északon lehet elszórtan zápor, zivatar. A délutáni, esti órákban északnyugat felől viszont záporokkal, zivatarokkal, megerősödő, viharossá fokozódó északnyugati széllel hidegfront éri el térségünket. A front előtt még sok napsütésre, 32-38 fokra készülhetünk. Vasárnapra virradóra elsősorban keleten-északkeleten és délnyugaton lehet még további zápor, zivatar, másutt is többnyire még erősen felhős időre ébredhetünk.

Az északnyugati szelet erős, a Dunántúlon olykor viharos lökések kísérhetik, a minimumok 15 és 21 fok között várhatóak. Napközben északnyugat felől egyre nagyobb területen felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Egy-egy zápor, esetleg zivatar eleinte még keleten fordulhat elő. A kezdetben élénk, erős északi-északnyugati szél a délután második felétől fokozatosan mérséklődik. Megszűnik a kánikula, délután 24-30 fok várható.

Címkék:
utazás, időjárás, kánikula,