Elárasztották a jegyüzérek a Balaton Soundot

Pénzcentrum2015. július 11. 11:30

A Balaton Sound az egyik legnagyobb hazai zenei fesztivál. Aki visznont most szeretne jegyet venni, annak érdemes a hivatalos helyeken megvennie. Sok jegyüzérrel találkozhatunk a fesztivál környékén, viszont a tőlük vásárol jegyeknek vannak kockázatai. Mutatjuk, mire érdemes figyelnie a fesztiválozóknak.

A Balaton Sound az egyik legnépszerűbb hazai fesztivál, ahol könnyen elszórhatjuk a pénzünket, ha nem vagyunk elővigyázatosak. Mutatjuk, mire figyelj oda, hogy ne fogyjon el a pénzed a fesztivál vége előtt.

Csak hivatalos forrásból vegyél jegyet

A korábbi években is voltak jegyüzérek a fesztivál környékén, idén azonban gyakorlatilag minden sarkon árulnak jegyeket. Nem érdemes azonban így jegyet vásárolni, mivel könnyen átverhetnek. Erre egyébként minden évben felhívják a figyelmet a szervezők is. A néhány ezer forinttal olcsóbb fesztiválozás ugyan vonzó, sok esetben azonban az üzérektől vásárolt jeggyel nem tudunk bejutni a koncertekre, így elbukjuk a pénzünket.

A fesztivál hivatalos oldalán egyébként még napijegyeket és bérletet is vásárolhatunk, ezzel pedig kivédhetjük, hogy átverjenek minket.

Vigyázzunk a taxikkal

Egy olvasónk jelezte, hogy a fesztivál bejáratánál fogott taxit, hogy hazajusson a koncertek után, az utazás végén azonban elképesztő összeget kellett fizetnie.

A szállásom a fesztivál bejáratától mindössze két kilométerre van, mégis, az út végén a taxis 10 ezer forintot kért el tőlem

- számolt be az olvasónk. Fontoljuk meg, hogy taxizzunk, illetve érdemes az utazás előtt megkérni a sofőrt, hogy kapcsolja be a taxiórát, így nem érnek meglepetések, amikor elérjük az úticélunkat.

A kártyás fizetés nem változott

A tavalyi évhez hasonlóan idén is kétféle módon fizethetünk a Balaton Soundon:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

  • A PayPass-os érintőkártyánkkal és
  • A Festipay kártyával

Az előbbit a bankunktól válthatjuk ki, míg utóbbit a fesztivál számos pontján válthatjuk ki, ezer forint ellenében, azonban a kártya visszaváltásakor 500 forintot visszakapunk, illetve szemétszedés után is visszakapunk 500 forintot, ha megtöltjük a kiváltáskor kapott szemeteszsákot.

 

Címkék:
utazás, balaton sound, vakáció, jegyüzér, szemétszedés, balaton sound jegyek,