10 lenyűgöző úticél, amit még nem fedeztek fel a turisták

Pénzcentrum2015. július 5. 14:33

Ezúttal 10 olyan úticélt gyűjtöttünk össze Európából, ahol nem találkozhatunk tolongó turistákkal vagy trükkös tolvajokkal, a látvány mégis lenyűgöző lesz.

Akadnak még különleges és ámulatba ejtő helyek Európában, amiket a turisták még nem fedeztek fel. Ha idén nyáron valami igazán különlegeset szeretnél látni, akkor válaszd az alábbi úti cél egyikét.

Ellenben nem mindegyik úticél kíméli a pénztárcánkat. A listában szerepelő Feröer-szigetekre például egy 6 napos utazás reggelivel egy háromcsillagos hotelben 269 000 Ft/fő - amennyiben az indulás előtt legalább két hónappal lefoglaltuk az utazást. Eközben, ha Cesky Krumlov-ot választjuk a listából, akkor Budapestről csupán csak 443 km-t kell autóznunk, hogy odaérjünk. Átlagos fogyasztással és átlagos benzinárral számolva, autópálya matricák nélkül 24 118 forintból megjárható az út oda-vissza.

Szarajevó

Bosznia-Hercegovina fővárosához számos történelmi esemény fűződik. Többek között itt lőtték le Ferenc Ferdinándot, az osztrák trónörököst, amiért később kitört az első világháború. További különlegessége a városnak, hogy néhány száz méteren belül találkozhatunk katolikus és ortodox templommal, mecsettel és zsinagógával is.


Királyok útja

A Svédországban megtalálható 450 kilométer hosszú túra mindenkinek kötelező, aki kedveli a természetet. Ami rád vár, ha idelátogatsz: érintetlen természet, kristálytiszta levegő és víz.


Bacharach

A település Németországban található a Rajna völgyében, színes házakat, gyönyörű kastélyokat és templomokat rejteget.


Spitzbergák

A Jeges-tengerben található szigetcsoport, az európai kontinenstől északra félúton Norvégia és az Északi- sarkpont között fekszik. Az utazásnak mindenképpen téli felszereléssel vágjunk neki, a látvány biztos lenyűgöző lesz, hiszen innen látható az északi fény.


Kizsi

Oroszországban az Onyega-tó egyik szigete, ami hét kilométer hosszú és ötszáz méter széles. Érdekes látnivaló a szegek nélkül épített templom 30 miniatűr kupolával.


Triglav

Szlovénia és a Júliai Alpok legmagasabb pontja. Ha a legszebb túraútvonalat keresed, akkor a Hét-tó völgyén át vezet az utad.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


Cesky Krumlov

A város dél-Csehországban, a Moldva folyó partján található, történelmi negyede 1992 óta a Világörökség része.


Pelagie-szigetek

Három szigetből álló szigetcsoport a Földközi-tengerben tunéziai és szicíliai partok között található. A szigetek közigazgatásilag Olaszországhoz tartoznak, de földrajzilag a Lampedusa nevű sziget az afrikai kontinenshez tartozik.


Cangas de Onís

A spanyolországi település a látnivalók közé sorolható a Puente Romano, amely egyike az utolsó hidaknak, ami már a Római Birodalom idején is állt.


Feröer-szigetek

A középkor óta lakott vulkáni eredetű szigetcsoport a Dán Királyságoz tartozik. Az ide látogatókat a legtisztább természet várja: madarak, sziklák, vízesések és ezek mellett apró színes házak.

Címkék:
utazás, európa, turista, látványosság,