Marad a pocsék, esős idő... a hétvégén is

Pénzcentrum2015. június 23. 20:03

Rossz hírünk van a nyaralóknak: nem nagyon akar visszajönni a nyár a hét hátralevő részében.

Az előrejelzések szerint szerda reggel még többfelé lehet csapadék, erre a legkisebb esély a Dunántúl északi felén mutatkozik. Nyugaton, északnyugaton még élénk lehet az északnyugati szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul.

Napközben az ország északnyugati harmadát kivéve még többfelé lehet további csapadék, mely fokozatosan kelet felé tolódik, később pedig északnyugat felől felszakadozik a felhőzet. Időnként élénk lehet az északnyugati szél. 19-25 fok közötti maximumokra van kilátás.

A hét második felében közepesen felhős, felhős ég várható országszerte, szombaton és vasárnap záporok is kialakulhatnak. A hőmérséklet 12 és 27 fok között alakul.

Részletes előrejelzéshez KATTINTS IDE!

A hidegfront miatt előfordulhat tartós fejfájás, migrén az érzékenyek körében. Előfordulhatnak izomgörcsök és görcsös fejfájás is. Az idősek és szívbetegek körében vérnyomás-ingadozás, rosszullét is jelentkezhet. Alacsony lesz a hő- és komfortérzet az ország nagy részén, ezért öltözzünk rétegesen.

Ugyanakkor a hidegfrontnak köszönhetően csökken a nagyvárosokban a légszennyezettség.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Balaton, a Fertő-tó és a Velencei-tó vize is 20 fok alatti.

Címkék:
utazás, időjárás, nyár, eső,