Gigakerítéssel zárjuk le a magyar-szerb határt

Pénzcentrum/Index.hu2015. június 17. 14:33

4 méter magas, 175 kilométer hosszú kerítéssel zárjuk le a magyar-szerb határt - jelentette be Szíjjártó Péter külügyminiszter.

Alig egy nappal a Századvég meglepő eredménnyel zárult közvéleménykutatásának publikálását követően Szijjártó Péter ma, a kormány ülése közben bejelentette:

A kormány utasítást adott a belügyminiszternek a teljes magyar-szerb határ fizikai lezárására. A 175 kilométeres határszakaszt 4 méter magas kerítéssel zárják le. A belügyminiszternek egy héten belül elő kell készítenie a határzárat. Szijjártó azt mondta: Magyarország ezzel a lépéssel semmilyen nemzetközi szerződést nem sért.

A kormány megállapítása szerint az EU előtt álló egyik legsúlyosabb probléma a bevándorlás: a bevándorlási nyomás meglátásuk szerint az uniós országok közül Magyarországot érinti a legsúlyosabban - ez az uniós belügyminiszterek tegnapi tanácskozásán is kiderült.

A közös európai válaszhoz vezető út időigényesnek és hosszúnak tűnik, Magyarország nem várhat, lépnie kell

- tette hozzá Szijjártó.

A kormány ezért arra utasította a belügyminisztert, hogy mérje fel a szerb-magyar határ fizikai lezárásának lehetőségét. A belügyminiszternek egy héten belül jelentést kell készítenie egy 4 méter magas kerítés felépítésének előkészítéséről.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Szíjjártó szerint ezzel a döntéssel Magyarország semmilyen nemzetközi jogi kötelezettséget, illetve nemzetközi szerződést nem sért meg. Más országok (Törökország, Bulgária, Spanyolország) is ehhez a megoldáshoz folyamodtak.

Címkék:
utazás, határ, határátkelő, bevándorló, szerbia, szíjjártó péter,