Erre kevesen figyelnek, amikor repjegyet vesznek

Magyar Nemzet2015. június 8. 10:29

Könnyen futhat kellemetlen meglepetésbe a kevésbé tájékozott utazó, mivel a fapados-repülőjegyeket ugyan nagyvárosi úti céllal hirdetik meg, általában mégis valahol a messzeségben, egy vidéki légikikötőben landol a repülőgép. Ezek a járatok jellemzően jóval olcsóbbak is - írja a Magyar Nemzet.

A magyarok számára valószínűleg legkézenfekvőbb példa a jelenségre London Luton légikikötő, ahová a legtöbb fapados repülőjárat indul Budapestről és Debrecenből. Luton ugyanis 55 kilométerre van London központjától, ami legalább egyórás autózással jár, már amennyiben valaki innen a brit főváros központjába igyekszik. Vonattal ugyanakkor - legalábbis állítólag, nem teszteltük - a táv már 37 perc alatt abszolválható, igaz, transzferre várakozással együtt a vasútállomás is negyedórára van a repülőtértől.

A helyzet még előnytelenebb "Párizs" Beauvais nevű repülőterén, mely a Notre Dame környékétől számítva nagyjából 81 kilométerre található. További hátrány, hogy innen a vasút sem igazi alternatíva, így buszra és autóra redukálódik a választási lehetőségek száma. Közúton, busszal Párizs központja mintegy 80 perces úttal érhető el - arról nem is beszélve, hogy mindez helyben vásárolva 17 euróba kerül - autóval valamivel rövidebb.

Címkék:
utazás, repülő, repülőtér,