Órákon belül csomó ember számlájáról fog pénz eltűnni

Pénzcentrum2015. május 31. 11:01

Ma lehet utoljára felhasználni a SZÉP kártyákra még 2013-ban utalt munkáltatói juttatásokat. Ha nagy a megmaradt keret, pánikra akkor sincs semmi ok. Akár otthonról, az interneten keresztül is elkölthetjük a pénzt, fizethetünk belőle például szállás előleget, egyéb nyaralási költségeket, vagy vásárolhatunk utalványokat, amiket ráérünk később felhasználni.

Május 31-ig kell elkölteni a SZÉP kártyákra 2013-ban érkezett összegeket, azaz alig pár óránk maradt a vásárlásra. De ne aggódjunk, akár otthonról is intézhetjük, ugyanis online vásárlásra is lehetőségünk van. Bár azt hinnénk, annak a pénznek már régen se híre se hamva, milliárdok várnak még elköltésre.

Loading...

  • A K&H SZÉP kártyákon jelenleg 153 millió forint lejáró egyenleg vár még elköltésre. A lejáró összeggel rendelkező kártyabirtokosok 45 százalékának 1 000 forint alatti a lejáró egyenlege és közel 8 százaléknak van több mint 30 ezer forint lejáró összege, ami átlagosan 2 vendégéjszaka belföldön vagy néhány kellemesen elfogyasztott vacsora.

  • A 151 ezer MKB SZÉP-kártya-birtokosból 27 ezernek átlagosan 9 ezer forintja vár elköltésre május 31-ig a 2013-ban utalt juttatásokból. Ez az összeg 68 millió forinttal alacsonyabb az egy évvel ezelőttinél. Jelenleg alig 248 millió forint vár felhasználásra, ez az eredeti 9,9 milliárd forintos 2013-as keret 2,5 százaléka.

  • Idén a megemelkedett felhasználás eredményeként, a határidő előtti utolsó hétre 8 ezer forintra csökkent az egy OTP SZÉP kártyára jutó átlagos lejáró egyenleg nagysága. A bankcsoport bízik benne, hogy a még a plasztiklapokon található 1,1 milliárd forintnyi 2013-as feltöltés jelentős részét is felhasználják a dolgozók a hátralevő öt napban.

- tájékoztatták a Pénzcentrumot a kártyakibocsátó intézmények.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Amennyiben a munkavállaló nem használja fel a 2013-as keretet, az nem csak a dolgozóra, de a munkáltatóra nézve is veszteség.

A felhasználási idő lejártát, azaz május 31-ét követően ugyanis a kibocsátó intézmény köteles visszautalni a megmaradt összeget az eredeti feltöltést végző munkáltatónak, ez azonban a társasági adóalapot növeli, emellett jelentős adminisztrációs terhet ró mind a munkáltatóra, mind a kártyakibocsátó intézményre. Éppen ezért érdemes felhívni a dolgozók figyelmét a teljes keretösszeg felhasználására - tájékoztatta a Pénzcentrumot a K&H.

Tippek a kártyák lemerítéséhez

  • Nyári online szállásfoglalás
  • Strand- és gyógyfürdő belépő, uszodabérlet
  • Fesztiválbérlet
  • Ajándék-utalvány
  • Sportrendezvény regisztráció / jegy
  • Még van idő elrohanni egy-egy kalandparkba gyereknap alkalmából
  • Masszázskupon
  • Gyerekek tábordíja
  • Gyerekek sporttanfolyama
  • Kulturális program: múzeumi belépő, szabadtéri mozi és színház

 

Címkék:
utazás, K&H, nyaralás, szép kártya, otp, mkb, szabadidő,