Kiadták a riasztást: ezek az ország veszélyes területei

Pénzcentrum2015. május 20. 19:30

Figyelmeztető előrejelzést adott ki Magyarország területére csütörtök éjfélig az Országos Meterológiai Szolgálat. Több helyen várható intenzív zivatar, de csütörtökön nyugaton már stabilizálódik a légkör.

Szerdán délutántól a Dunántúlon és az Alföldön egyaránt várható zivatarok kipattanása, melyek délnyugat felől észak, északkelet felé helyeződnek át.

A zivatarokat rövid idő alatt 20-30 mm-t meghaladó csapadék, jégeső és 60-80 km/h-t meghaladó széllökések kísérik.

Helyenként heves zivatar is várható, 90 km/h-t meghaladó szélrohamokkal, nagy méretű jéggel és esetleg 50 mm-t is meghaladó csapadékkal. Heves zivatartevékenység egyik országrészben sem zárható ki, de legjobb eséllyel a középső térségeket (Dunántúl keleti része, Duna-Tisza-köze) emelhetjük ki.

Késő este és az éjszaka első felében még számítani lehet zivatartevékenységre, legjobb eséllyel a középső és északkeleti országrészben. Csütörtök hajnaltól délelőttig kisebb az esélye a zivataroknak.

Csütörtökön napközben a Dunántúlon már kisebb eséllyel fordul elő zivatar. Kiemelten az ország keleti harmadán ugyanakkor kedvezőek a feltételek heves zivatarok kialakulásához.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
A zivatarokhoz társulva továbbra is előfordulhat helyenként 80-90 km/h-t meghaladó szélroham, nagy méretű jég és rövid idő alatt 30-50 mm csapadék is.

További időjárással kapcsolatos infóért irány a Pénzcentrum időjárás aloldala!

Címkék:
riasztás, utazás, időjárás,