Nagy újítással készülnek a szervezők az idei Szigetre

Orosz Márton2015. május 14. 12:32

Augusztus 10-17. között rendezik a 23. Sziget Fesztivált: a rendezvény csütörtöki beharangozó sajtótájékoztatóján a fejlesztések mellett konkrét számokról is beszéltek a szervezők.

A Sziget-bérletek közel 90 százalékát külföldön adják el, ezzel ez számít Magyarország legnagyobb turisztikai attrakciójának, messze megelőzve a Forma-1-es Magyar Nagydíjat.

A Sziget idei költségvetése 4,4 milliárd forint lesz, ez lényegesen több, mint tavaly volt. A rendezvény megjelenésére, a fesztivál dizájnjára több mint 1 millió eurót (300 millió forintot) költöttünk

 - mondta el Gerendai Károly főszervező.

Kemény verseny zajlik a fesztiválok között Magyarországon és egész Európában. A főszervező szerint az innováció, a fejlesztések azok, ami megkülönböztethetik a Szigetet a hasonló rendezvényektől. Gerendai úgy látja, önmagában a sztárfellépők nem jelentenek olyan különlegességet, amiért más kontinensről, távoli országokból ide érkeznének a vendégek. A Sziget sokszínűségével, szolgáltatásainak minőségével, látványvilágával jelenhett előnyt.

Gerendai Károly a Pénzcentrum kérdésére elmondta: arányaiban jobban fogynak a jegyek, mint tavaly ilyenkor, ez mindenképp bizakodásra ad okot. A legkorábbi jegyekre is vevő volt a közönség, az első 24 órában az összes jegy 10 százaléka elfogyott - még azelőtt, hogy bármilyen konkrét program kiderült volna. Ez azt is jelentheti, hogy a fesztiválozók bíznak abban, hogy jó lesz a rendezvény, sokan a Sziget-élmény miatt akarnak ott lenni.

Az idei évben tematikus zónákba rendszerezik a programokat a rendezvény területén: a dizájnt, a művészeteket, a sportot is megpróbálták zónák szerint csoportosítani. Kardos József programigazgató szerint a koncepció lényege, hogy az azonos műfajú programok nagyjából egy területen helyezkedjenek el. Így például egy színházi sátor közelébe nem kerül majd zenei színpad - arra törekszenek, hogy az egyes helyszínek minél kevésbé zavarják egymást.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ezzel együtt új irányító rendszert vezetnek be, a könnyebb tájékozódás érdekében. Fejlesztették az infrastruktúrát, javul a világítás, több WC-t, zuhanyzót, szemetest telepítenek, javult a csapadékelvezetés is.

Újdonság, hogy optimalizálják a tömegközlekedést: a BKV (külön)buszai egészen a Hajógyári sziget belsejébe, a fesztivál bejáratáig bejuthatnak. Bővítik a hajójáratok kapacitását, nő a parkoló is. Változatosabbak lesznek a Szigeten elérhető szállások: idén már előre telepített sátrakat is lehet bérelni, többféle kemping és

kapszulahotel is várja a fesztiválozókat.

A Sziget Fesztiválra napijegyek 17 000 és 20 000 forint közötti áron kaphatók. A bérletek 69 000 - 80 000 forintba kerülnek.

Címkék:
utazás, fesztivál, sziget, sziget 2015,