Ezekben az országokban költik a magyarok a legtöbb pénzt

Pénzcentrum2015. április 27. 16:00

Az év első három hónapjában egyre többször választották a magyarok a kártyás fizetést külföldi utazásaik során: a kártyás fizetések száma 17 százalékkal, míg a költések értéke 20 százalékkal emelkedett az előző év ugyanezen időszakához képest - derül ki a Visa Europe a mai napon közzétette a 2015. januártól márciusig terjedő időszakra vonatkozó, külföldre irányuló hazai költési adataiból.

Az első három hónap külföldi költéseit tekintve március volt a legforgalmasabb hónap. A tavalyi eredményekkel összehasonlítva ebben a hónapban 21 százalékkal költöttek többet a magyarok külföldi POS termináloknál. A legforgalmasabb nap február 27., péntek volt: a külföldi költések értéke ezen a napon volt a legmagasabb az első negyedévben.

A Visa Europe költési adatai alapján a magyarok körében a legnépszerűbb téli úti cél Ausztria volt 2015-ben: itt realizálódott a határon átnyúló költések összértékének majdnem 20 százaléka.

Ausztriát a Top 5 európai úti cél rangsorban Németország, Olaszország, az Egyesült Királyság és Franciaország követte.

Az Európán kívüli utazások során az Egyesült Államokban használták a leggyakrabban a magyarok kártyáikat, de a Visa Europe adatai szerint a kártyabirtokosok körében népszerű desztináció volt az

Egyesült Arab Emírségek, Thaiföld, Ausztrália és a Maldív-szigetek is.

Az egyes kereskedői típusokat vizsgálva az első negyedéves adatok azt mutatják, hogy a szállodai költések értéke volt a legmagasabb a januártól márciusig terjedő időszakban - itt az előző évi adatokkal összevetve 26 százalékos volt a növekedés -; de sokat költöttek a magyarok külföldön szabadidős szolgáltatásokat nyújtó kereskedőknél és ruházati üzletekben is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Visa kártyás határon túli tranzakciók darabszámát nézve a kereskedői lista élén a szupermarketek állnak - a költések közel 20 százalékával -, őket második helyen követik a szabadidős szolgáltatásokat nyújtó kereskedők, harmadik helyen pedig a benzinkutak végeztek.

Címkék:
utazás, nyaralás, visa,