Kevesen hinnék, mekkorát változik az időjárás a következő órákban

Pénzcentrum2015. április 17. 16:59

Ma még napközben akár 24 fok is lehet, de az OMSZ előrejelzése szerint délutánra mindenhol erősen felhős idő lesz, majd estétől egy hidegfront vonul át az országon 10 fokos lehűlést hozva magával.

A front csapadékzónája egy nyugat-keleti tengely mentén az ország középső részein megerősödik, és lesznek olyan helyek, ahol szombat estig 10 mm-nél több csapadék is hullhat. Szombaton hajnalban 4-10 fok lesz, majd napközben a felszakadozó felhőzet ellenére csak 11-15 fokig emelkedik a hőmérséklet, ráadásul az északi szelet többfelé erős széllökések kísérik majd.

A távolabbi kilátásokért kattints a Pénzcentrum időjárás aloldalára!

Vasárnap már nem valószínű eső, viszont az erős szél miatt lesznek olyan helyek, ahol hajnalban újra fagypont alá süllyed a hőmérséklet, akár mínusz 4 fokot is mérhetünk. Napközben többnyire felhős, borult idő lesz, 12-15 fokos hőmérséklettel.

A mostani előrejelzések szerint a jövő héten lassan kúszik majd magasabbra a hőmérő higanyszála, ráadásul hétfőn és kedden újabb záporokra, zivatarokra van kilátás, ekkor 9-16 fok valószínű. Szerdán megúszhatjuk gomolyfelhőkkel (12-16), de csütörtökre (14-19 fok) újabb esőket jelez a meteorológiai szolgálat.

Címkék:
időjárás, eső, hidegfront, fagy,