Indul a szuperrazzia! Erre vadásznak a rendőrök

Pénzcentrum2015. április 2. 17:02

Az ünnepi hosszú hétvége alatt országszerete fokozott ellenőrzéseket tart a magyar rendőrség. Különösen az ilyenkor elterjedt ittas vezetést próbálják kiszűrni a járőrök. Mire figyeljünk, ha hétvégén volán mögé ülünk?

A húsvéti ünnepek ideje alatt - az elmúlt évek tapasztalatai szerint - sokan kelnek útra, ezért megnő a forgalom a útakon. Emiatt a hosszú hétvége alatt a rendőrség országszerte fokozott ellenőrzéseket tart.

Ezek elsődleges célja a bekövetkező balesetek megelőzése érdekében az ittas vagy bódult állapotban vezető személyek kiszűrése, a szabályszegő járművezetők intézkedés alá vonása, a kerékpárosok közúti közlekedésére vonatkozó közlekedési szabályok betartása, a passzív biztonsági eszközök használatának, valamint a járművek műszaki állapotának ellenőrzése, illetve a közlekedésben résztvevők biztonságérzetének növelése és a zavartalan közlekedés biztosítása.

Emellett a rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak ezen időszak alatt is a gyorsforgalmi úthálózat, a főútvonalak forgalmának folyamatosságára és a forgalmi torlódások megelőzésére. A rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy a közúti ellenőrzés az állampolgárokat ne zavarja, célja kizárólag a jogsértő cselekmények megelőzése, illetve megakadályozása.

A rendőrség jó tanácsai az ünnepre:

  • A megnövekedett forgalomból adódó esetleges forgalomtorlódások esetén kérjük, legyenek türelmesek.
  • Az utazások tervezésénél számoljanak hosszabb menetidővel.
  • A gépjárműforgalom mellett a közutakon megjelenő kerékpárosokra és gyalogosokra is fordítsanak kiemelt figyelmet.

 

Címkék:
ellenőrzés, utazás, rendőrség, traffipax,