Lesz taxis rendelet, vagy tovább használhatjuk az Ubert?

Pénzcentrum2015. március 23. 09:01

Komoly reklámkampánnyal igyekezett magához csábítani utasokat a hétvégén az Uber, aminek nem örültek a hagyományos taxitársaságok, amelyek egyébként a kormánytól várnának megoldást - írja a Napi Gazdaság.

Azok a mobilapplikációk, amelyek az utóbbi időben megjelentek, s amelyek alapján hatósági engedély nélkül lehet fuvarozó tevékenységet folytatni, minden tekintetben károsak a személyszállításra

 - mondta Metál Zoltán, az Országos Taxi Szövetség elnöke. Jelenleg több mobiltelefon-alkalmazás is van, amelyek közül a Wundercar és az Uber a legismertebb.

Az Uber kezdettől fogva elkötelezett a döntéshozókkal folytatott konstruktív párbeszéd mellett, s bízik abban, hogy továbbra is egy olyan konstruktív dialógust folytathat a törvényalkotó és szabályozó szervekkel, amely segít előremutató szabályozási keret kialakításában

 - mondta lapunknak Rob Khazzam, az Uber magyarországi bevezetésért felelős vezetője. Eddig több mint tízezer felhasználó töltötte le az applikációt, és több ezer - városon belüli - utazás már meg is történt, ami azt jelzi, hogy a rendszernek van létjogosultsága. Az Uber magyarországi működésének elején 6,5 perc alatt tudtak autót biztosítani, ez mostanra 4,5 percre csökkent.

 

Címkék:
utazás, taxi, taxirendelet, uber,