Bizarr trükkel fosztják ki a magyar turistákat + videó

Nagy Bálint2015. március 23. 16:31

A meglepő, bizarr trükköktől sem riadnak vissza a tolvajok; sok magyar esik áldozatul a különböző aljas módszereknek. Hamarosan kezdődik a nyári szezon, az utazások lefoglalása mellett viszont nem árt felkészülni az esetleges kellemetlenségekre is.

Nem lehet elégszer felhívni arra a figyelmet, hogy a külföldi utazások során hogyan és miért legyünk körültekintőek, hiszen pillanatok alatt lehúzhatják az óvatlan turistát. A legújabb trükkökről beszélgettünk ma reggel az RTL Klub 8:08 Minden Reggel c. műsorában.

A leggyakoribb trükkök

  • Folt a kabáton: Egy ember szándékosan leönti valamivel a kabátod, (például ketchuppal,kávéval), majd sűrű elnézések közepettefelajánlja, hogy segít letörölni a ruhádat. Ilyenkor néhány pillanatig könnyű dolga van, hiszen bármit kivehet a zsebedből anélkül, hogy ezt te észrevennéd.
  • Az átdobott baba: Egy nő sétál melletted és hirtelen megkér, hogy fogd meg a kisbabáját (persze azonnal a kezedbe is nyomja a csecsemőt). Te meglepetésedben észre sem veszed, hogy az akció csak arra kellett, hogy észrevétlenül kifosszanak.
  • Az álrendőrség: Az igazi rendőröknek kinéző csalók odamennek hozzád és azt mondják, hogy mostanában sok hamisított pénz van a környéken, ezért le kell ellenőrizzék a pénztárcád. Amikor visszaadják neked, némi pénz hiányzik belőle. Útlevél- ellenőrzésre is hivatkozhatnak.
  • A segítőkész fotós: Amikor éppen képeket csinálsz a barátaiddal, egy kedves idegen felajánlja, hogy készít rólatok egy közös képet. A legjobb forgatókönyv, ha csak pénzt kér a segítségért, a legrosszabb esetben pedig elfut a telefonoddal vagy a fényképezőgépeddel együtt.
  • Zsebtolvaj a vonaton, metrón: A tömött vonatokon, metrókon az egyik leggyakrabban előforduló probléma a sok zsebtolvaj. Az emberek gyakran közel állnak egymáshoz, és így nagyon egyszerű dolga van a tolvajnak, könnyen benyúlhat a zsebünkbe vagy a táskánkba.
  • A koldus: A koldus jellemzően egy idős vagy terhes hölgy, aki a kinézetével próbál bűntudatot ébreszteni bennünk, hogy átadjunk neki némi aprópénzt. Talán ez nem tűnik veszélyesnek, de pont ilyenkor figyelik ki a "kollégák", hol is tartjuk a pénztárcánk.
  • A flört: Egy dekoratív hölgy megcélozza az egyedül utazó férfiakat. Megkéri őket, hogy tartsanak vele este a bárba vagy a szórakozóhelyre, azonban a borsos számlát a végén a turistának kell fizetni.
Címkék:
utazás, tolvaj, bűnöző, turizmus, trükközés, trükk, trükkös lopás, zsebtolvaj,