Még három évig drágán mobilozhatunk külföldön

Magyar Nemzet2015. február 23. 09:02

Bár az Európai Unió korábban hozott döntései értelmében elvileg az idei év végén ki kellene vezetniük a mobilszolgáltatóknak a barangolási díjaikat, várhatóan 2018-ig maradnak a külföldi mobilhasználat után fizetendő magas tarifák. Addig csak kisebb kedvezményekkel számolhatnak a felhasználók - írja a Magyar Nemzet.

Valószínűleg mégsem vezetik ki az idén az uniós távközlési piacról a roamingtarifákat a távközlési szolgáltatók: az ezt célzó, az elmúlt években hozott uniós döntések szerint az EU-ban tevékenykedő operátorok az év végétől a belföldön is érvényes tarifákat lettek volna kötelesek alkalmazni külföldi mobilhasználat (telefonálás és internetezés) esetén, ám az Európai Tanács friss előterjesztése a határidőt három évvel tolná ki.

A mostani szabály szerint a külföldről indított hívásokért 74, a fogadottakért pedig 19,5 forintot fizethetünk maximum, míg az SMS díja 23,5 forint lehet. Az Unión belüli internetes adatforgalom után 78,3 forintot kérhet el a szolgáltató egy megabyte forgalom után.

 

Címkék:
utazás, mobiltelefon, roaming,