Az Unió fizetheti a 3-as metró teljes felújítását

Agrárszektor.hu2015. február 9. 10:03

Teljes egészében EU-támogatásból újíthatja fel a főváros ebben a ciklusban a 3-as metró infrastruktúráját - mondta Tarlós István - írja a Magyar Nemzet.

A főpolgármester szerint ahhoz képest, hogy korábban "nulla forintról" számoltak be a jól értesült médiumok, akár több száz milliárd uniós forint is juthat közlekedésfejlesztésre 2020-ig. Tarlós korábban az RTL II Magyarul Balóval című péntek esti műsorában négyszáz-ötszáz milliárd forintot említett.

A budapestiek többsége a fővárosi közlekedést tartja a legnagyobb problémának.

 - mondta a főpolgármester. Huszonöt év alatt senki nem oldotta meg a tömegközlekedés működési finanszírozását. A BKV 2010 előtt 112 milliárd forint működési hitelt halmozott fel - utalt az öt évvel ezelőtti helyzetre a főpolgármester.

A Fővárosi Közgyűlés már elindította azt a közbeszerzési eljárást, amelynek segítségével 60 milliárd forintnyi, állami garanciával felvehető hitelből felújíthatják a 3-as metró szerelvényeit. A teljes rekonstrukció, az alagút, a pálya, a biztonsági berendezések és a megállók felújításának a költsége a becslések szerint 150 és 200 milliárd forint között lehet.

 

Címkék:
utazás, metró, 3-as metró,