Kettészakad az ország: délen ítéletidő várható

MTI2015. február 6. 17:40

Ketté szakad Magyarország az időjárás szempontjából, ugyanis míg délen ítéletidőre kell felkészülni, addig északon várhatóan nyugodt lesz a következő 24 óra.

Pénteken az északi határ mentén, északkeleten változóan felhős idő várható, csapadék nem valószínű. Az ország déli felén napközben erősen felhős vagy borult lesz az ég, főként a Balatontól délre és a Dél-Alföldön várható többfelé havazás. Éjszaka észak felől fokozatosan csökken a felhőzet, az ország déli harmadán marad borult az ég, és ott még havazásra kell számítani.

Szombaton délelőtt délen is megszűnik a havazás,csökken a felhőzet, az ország legnagyobb részén több órára kisüt a nap. Az északkeleti szelet pénteken erős, főként északkeleten és az Észak-Alföldön viharos lökések kísérik, szombat délelőttől jelentősen mérséklődik a légmozgás. Elsősorban délnyugaton hóátfúvásra is számítani kell.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -10 fok között alakul, a havas, derült helyeken lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 0 és +4 fok között valószínű.

 

Címkék:
utazás, időjárás,