Külföldi családszabályozást népszerűsít egy magyar utazási iroda

Magyar Nemzet2015. február 5. 09:34

Európa-szerte kínál lehetőséget a nem kívánt terhesség megszakítására az Abortourism elnevezésű utazási iroda. A nonprofit vállalkozás jóvoltából a nők kiválaszthatják, hol, mennyi pénzért szeretnék elvetetni a magzatot - írja a Magyar Nemzet.

Tengerparti utazás helyett olyan városokat ajánl a honlap, ahol a nők bátran, biztonságos vagy kevésbé biztonságos körülmények között vetethetik el magzatukat. Az Abortourism Utazási Iroda honlapján találhatunk hároméjszakás kiruccanást Barcelonába 36 ezer forintért, ahol a napfény mellett recept nélkül kapható fogamzásgátló tablettát is kapunk. A moldovai Chisinauban alig 62 ezer forintért, regisztráció nélkül, kedvező áron vásárolhatjuk meg a döntéshez való jogunkat: műtétileg a 12., gyógyszerrel a 9. hétig végzik az abortuszt. Műtéti terhességmegszakítást Bukarestben is kérhetünk, 134 ezer forintért.

Egyébként itthon a terhesség 12. hetéig lehet terhességmegszakítást kérni, amit állami kórházakban végeznek el. A beavatkozás előtt két alkalommal tanácsadáson kell részt venni, amik között három napnak kell eltelnie. Ez a szabályozás egyébként összhangban áll a legtöbb európai ország szabályaival.

 

Címkék:
biztosítás, utazás, terhesség, abortusz,