Na ne! Tényleg ilyen idő lesz most hétvégén?

Pénzcentrum/MTI2015. január 16. 18:34

A hétvégén folytatódik az évszakhoz képest enyhe idő, helyenként akár 15 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mostanáig 15,5 Celsius-fok volt a január 16-i országos rekord, amelyet a Komárom-Esztergom megyei Kisbéren mértek 1993-ban. Ennél fél fokkal melegebb volt pénteken a Baranyai megyei Sellyén, így az új napi maximumhőmérsékleti rekord 16 fok lett.

KATTINTS! Friss időjárás hírek a Pénzcentrum aloldalán

Szombaton délutántól nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Csapadék napközben még nem valószínű, estétől viszont egyre többfelé elered az eső, záporeső. Többfelé megélénkül, északnyugaton meg is erősödhet a szél. A leghidegebb órákban általában mínusz 3 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet, de északnyugaton csak 5-7 fokig hűl le a levegő. Nappal nyugaton és délen 10-14, másutt 5-9 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap kelet, délkelet felé csapadéksáv vonul át az országon. Délután már csak a Dunától keletre valószínű eső, zápor. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 5 fok között valószínű. A nappali maximumok általában 2-7 fok között alakulnak, de délen, délkeleten 8-10 fok is lehet - olvasható az előrejelzésben.

Címkék:
utazás, időjárás, tél,