Van, aki 1,2 milliót költ a szilveszteri bulira

Pénzcentrum2014. december 31. 10:01

Jelentősen nő a forgalom december 29. és január 1. között a hazai szállodákban. A vendégek az extra programokat és az ismert embereket keresik: akár az év közbeni árak háromszorosáért - írja a Napi gazdaság.

Az év végi napokban magasabbak az árak, egy éjszaka egy fő számára akár két-háromszorosába is kerülhet az év közbeni áraknak - mondta Piri Piroska, a wellness-szallas.hu értékesítési vezetője. Eleinte bevezető akciókat nyújtanak a hotelek, majd a telítettség függvényében folyamatosan emelik az árakat. A szállodák többségében az óév utolsó napjaira minimum három éjszakára lehet foglalni és többnyire már novemberre minden szoba elkel. A szállodai szilveszteri pihenést elsősorban nagyobb családok és baráti társaságok veszik igénybe.

A vendégek átlagosan 15 ezer forintot költenek fejenként, de vannak extrémebb adatok is: a legkisebb értékű, szilveszterre vonatkozó szállásajánlat 2000 forintos, a legmagasabb 1,2 millió forintos foglalás volt az idén, bár utóbbi esetében egy nagyobb társaságról van szó

 

Címkék:
utazás, szálloda, wellness,