Tarlós szerint "sínen van" a 3-as metró felújítása

Magyar Nemzet2014. december 29. 09:36

A 3-as metró Tarlós István által legfontosabbnak tartott felújítása "sínen van". A szerelvények felújítására már kiírták a közbeszerzési eljárást, jövő év első felében kezdődhet a munka, amelyet hitelből fedezhet a főváros - írja a Magyar Nemzet.

Aki nem vette volna észre, a rekonstrukció már elkezdődött, a síncserék folyamatosan zajlanak. Abból, hogy a ciklus elején az egyik uniós támogatási listán nem szerepel a 3-as metró infrastruktúrájának a felújítása, messzemenő következtetéseket nem lehet levonni.

- mondta Tarlós István, Budapest főpolgármestere.

Felelős szakemberek, vezető tervezők egyébként a minap biztosították a városvezetést arról, hogy bizonyos politikusi riogatásokkal szemben jelenleg még az M3-as metró infrastruktúrájának műszaki állapota közvetlenül semmilyen tömegbalesettel nem fenyeget. Az idő viszont sürget, és ezt a kormány is tudja.

- tette hozzá.

Azonban nem csak a 3-mas metró újulhat meg. Villamosok, buszok  beszerzését és a villamoshálózat fejlesztését is tervezi a főpolgármester. A fejlesztéseket egyébként egy új, átalakított városüzemeltetési rendszer keretein belül fogják kivitelezni.

 

Címkék:
utazás, felújítás, Budapest, 3-as metró,