Az ország egyik felében jó idő lesz: de te a jó felében laksz?

MTI2014. december 18. 18:30

Ma este országszerte beborul az ég, viszont pénteken az ország egyik felében sokkal jobb idő lesz, mint a másik felében. Holnap akár 15 fok is lehet helyenként!

Csütörtök estétől északnyugat felől mindenütt beborul az ég, és éjszaka ismét sokfelé számíthatunk esőre, ugyanakkor a Dráva-melléken nem várható számottevő mennyiségű csapadék. Éjjel főleg az Északi-középhegység vidékén és Baranya megyében köd is képződik. Kora reggeltől északnyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, de a Tiszántúlon és az Északi-középhegységben maradnak erősen felhős illetve borult területek is - a legtovább Szabolcsban és Borsod keleti részén.

Ha a távolabbi kilátások érdekelnek, kattints időjárás aloldalunkra!

Délelőtt a Dunától keletre még többfelé, délután már csupán az északkeleti határ mentén várható kisebb eső. A délnyugati, nyugati szél csütörtökön a fővárostól északra, pénteken pedig a Győr-Békéscsaba vonaltól északkeletre élénkül meg, pénteken olykor meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul, de hajnalra az ország nagyobb részén néhány fokot melegszik a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 8 és 15 fok között várható, de Szabolcsban és Borsod keleti részében csupán 5, 7 fokra van kilátás.

 

Címkék:
szél, időjárás, eső,