Meddig marad még a borongós, esős idő?

Pénzcentrum2014. október 16. 10:08

Folyamatosan szakadozik fel a felhőzet csütörtökön, pénteken viszont egy hidegfrontnak köszönhetően ismét többfelé lehet majd esőre, záporra számítani.

Csütörtökön eleinte elsősorban a Dunántúlon és délen számíthatunk további esőre, záporokra, délen helyenként zivatarokra is, majd délutánra a legtöbb helyen megszűnik a csapadék, nyugat felől a felhőzet is felszakadozik. A főként nyugatias szél általában gyenge, mérsékelt marad, de helyenként előfordulhatnak élénk lökések is. A legmagasabb hőmérséklet 17 és 22°C között alakul.

A mai napon egyébként kettős fronthatásra készülhetünk, emiatt fejfájásra, levertségre, vérnyomás-ingadozásra panaszkodhatunk, az átlagosnál fáradékonyabbak lehetünk. Az előző napokhoz képest jó néhány fokkal hűvösebb időre van kilátás, ölötözzünk melegebben, rétegesen, növekszik ugyanis a megfázásveszély. A levegő minősége a csapadékos időnek köszönhetően javult.

Részletes, lakóhely szerinti előrejelzéshez KATTINTS IDE!

Pénteken virradóra sok felhő lesz fölöttünk és főként északkeleten, reggeltől pedig a Dunántúlon is kialakulhat eső, zápor. Délen és keleten megélénkülhet a délnyugati szél, míg a szélcsendesebb északi, északnyugati tájakon pára, köd képződhet. Hajnalra 11 és 16°C közé csökken a hőmérséklet. Napközben egy hidegfrontnak köszönhetően ismét többfelé kell számítani esőre, záporokra, főként délen-délnyugaton és keleten egy-egy zivatar sem kizárt. Délután a Dunántúlon csökkenni, szakadozni kezd a felhőzet. A nyugatira, északnyugatira forduló szelet élénk, több helyen erős lökések kísérhetik. Délutánra 15 és 21°C közé melegszik a levegő.

Címkék:
utazás, időjárás, ősz,