Sok napsütéssel érkezik a vénasszonyok nyara

Pénzcentrum2014. szeptember 25. 10:00

Ma és holnap még több helyen számíthatunk esőre, záporra, de hétvégétől igazi kirándulóidővel beköszönt a vénasszonyok nyara. Ráadásul a következő napokban várhatóan a parlagfű koncentrációja is mérséklődni fog.

Csütörtök napközben egy gyenge hidegfront hatására több lesz a felhő felettünk, északnyugat felől szórványosan kisebb eső, zápor is kialakulhat. Később a front mögött ismét felszakadozik a felhőzet, kisüt a Nap. A Dunántúlon megélénkül az északnyugati szél, délután 14-19 fokot mérhetünk.

Pénteken szórványosan, de főként a keleti országrészben kialakul még kisebb eső, zápor, illetve többfelé szeles időre készülhetünk. A délutáni óráktól azonban már egyre többfelé szakadozottabbá válik a felhőzet. Az enyhébb hajnalt követően 15 és 20°C közötti csúcshőmérsékletre számíthatunk.

Hétvégétől pedig sok napsütésre lehet számítani, a csúcshőmérséklet egyre több helyen meghaladja majd a 20°C-ot. Hajnalonként megjelenhetnek a ködfoltok, de napközben számottevő csapadéktól nem kell tartanunk.

A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan mérséklődik, jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul, bár elsősorban a Tiszántúlon még mindig elérheti a magas szintet. A többi nyáron jellemző allergén növény (pázsitfüvek, útifű, üröm, csalánfélék, libatopfélék, kenderfélék) pollenje várhatóan csak alacsony koncentrációban lesz jelen. A kültéri allergén gombák spóraszáma elérheti a magas-nagyon magas szintet.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia és további érdekességek Időjárás aloldalunkon!

Címkék:
utazás, időjárás, ősz, vénasszonyok nyara,