Meglepő fordulat az időjárásban

Pénzcentrum2014. szeptember 24. 13:34

Bár a hét közepén eső, zápor is lehet, egyre melegszik az idő. A hét végefelé húsz fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála.

Szerdán napközben csapadékra nem kell számítani, többnyire napos idő várható, melyet inkább csak északkeleten és északnyugaton zavarhatnak gomolyfelhők, illetve délutántól a Dunántúl fölé sodródhatnak nyugat felől fátyolfelhők. Nyugaton megélénkül, északnyugaton időnként meg is erősödik a délies szél. A csúcshőmérséklet 15-19°C között alakul.

Csütörtök reggelre nyugat felől többfelé erősen megnövekszik a felhőzet, és nyugaton, délnyugaton kisebb eső is kialakulhat. A Dunántúlon helyenként megélénkülhet az északnyugatira forduló szél. Hajnalra többnyire 5 és 10°C közé csökken a hőmérséklet, de északkeleten ennél egy-két fokkal hidegebb is lehet. Napközben egy gyenge hidegfront hatására több lesz a felhő az égen, északnyugat felől szórványosan kisebb eső, zápor is kialakulhat. A Dunántúlon megélénkül az északnyugati szél, délután 14-19 fokot mérhetünk.

A hét végefelé, és a jövő hét elején már húsz fok fölötti hőmérsékle is lehet. További részleteket a Pénzcentrum időjárás aloldalán olvashatsz.

 

Címkék:
utazás, időjárás,