Lássuk, milyen idővel köszönt be a szeptember

Pénzcentrum2014. augusztus 31. 18:02

Vasárnap északnyugat felől hidegfront éri el hazánkat, így délutántól nyugat felől erős felhősödésre van kilátás, de napközben az északnyugati tájak kivételével még számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra.

Kezdetben csak északnyugaton, helyenként északon, majd estétől a Dunántúlon egyre többfelé készülhetünk eső, záporok, főként délnyugaton zivatarok kialakulására. Estig gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás, majd estétől a Dunántúlon egyre nagyobb területen megerősödik az északnyugatira, északira forduló szél. Délután az ország nagy részén 25 és 29°C közé, északnyugaton 22-24°C köré melegszik a levegő. Hétfő reggel sok lesz a felhő fölöttünk, csupán keleten, északkeleten lehet vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet.

Pontos előrejelzés, pollenjelentés a Pénzcentrum időjárás oldalán: KATTINTS!

A középső és nyugati tájakon sokfelé valószínű eső, zápor, a Dunántúl déli felén helyenként zivatar is. A Dunántúlon sokfelé erős lesz, nyugaton helyenként viharos lesz az északnyugati, északi szél, míg a Dunától keletre mérsékelt keleti-északkeleti légmozgás lesz jellemző. Hajnalra 12 és 17°C közé hűl a levegő.

Napközben kettősség lesz a jellemző. Keleten, délkeleten a felhők közül időnként előbújhat a Nap, addig máshol eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar a nap folyamán bármikor kialakulhat. A többfelé élénk, erős szelet nyugaton, északnyugaton egy-egy viharos lökés is kísérheti. Keleten, északkeleten 26-28°C köré melegszik a levegő, ezzel szemben nyugaton, északnyugaton csak 14-16°C körüli maximum-értékeket mérhetünk. Máshol 18 és 25°C közötti értékekre van kilátás.

Címkék:
utazás, időjárás,