10 város, ahol a legdrágább az élet a világon

Pénzcentrum2014. augusztus 23. 13:03

Elkészült a világ legdrágább városait összesítő toplista. A településeket 2014-ben is a megélhetési költségek, a hitelkamatok, illetve az infláció alapján (is) rangsorolták. Magyar város ezúttal nem került fel a listára.

Az Economist Intelligence Unit idén is elkészítette a világ legdrágább városainak rangsorát. A kétévente megjelenő jelentés szerint - amelyben 131 világvárost rangsorolnak, többek között a megélhetési költségek, a hitelkamatok, vagy például az infláció alapján - 2014-ben Szingapúr bizonyult a legdrágábbnak. A jelentés kiemeli, hogy energiaszegénysége miatt a városállamban a világon a harmadik legdrágábbak a közüzemi költségek, míg a ruházati termékek, vagy a közlekedés már egyenesen a legdrágábbnak mondhatók világviszonylatban. Érdekesség, hogy a toplistán több olyan város is található, ahol hatalmasak az osztálykülönbségek; jó példa erre Caracas, ahol sokan nyomornegyedekben élnek.

KATTINTS! A 10 legbarátságosabb város a világon

KATTINTS! A 10 legbarátságtalanabb város a világon

A VILÁG 10 LEGDRÁGÁBB VÁROSA:

7. Koppenhága, Dánia

6. (holtversenyben) Tokió, Japán

6. (holtversenyben) Melbourne, Ausztrália

6. (holtversenyben) Genf, Svájc

6. (holtversenyben) Caracas, Venezuela

5. Sydney, Ausztrália

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

4. Zürich, Svájc

3. Oslo, Norvégia

2. Párizs, Franciaország

1. Szingapúr, Szingapúri Köztársaság

Címkék:
drága, utazás, toplista, város, venezuela,