Tarlós: csak 2019-re újulhat meg a 3-as metró

Pénzcentrum2014. augusztus 18. 13:01

Tarlós István szerint 2019 végére lehet kész a 3-as metró teljes felújítása. A budapesti főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorának volt vendége. Azt mondta, 2016 végére befejeződhetnek a munkálatok. De kiderült, 2016-ra csupán a legkritikusabb szakaszokat újítják fel, a teljesen megújult vonalat legkorábban 2019-ben adhatják át.

A 3-mas metró szerelvényeinek felújítása már ebben az évben megkezdődhet, a metró infrastruktúrájának, tehát az alagútnak, a pályának és a biztonsági berendezéseknek a felújítása pedig - amelyet a Főmterv tervez - jövőre indulhat - mondta Tarlós István főpolgármester.

"Ez nagyjából egy évig el is tart. Ez a minimum, tehát 2016 végére az egész befejeződhet, de hangsúlyozom, ezt a munkát 15 évvel ezelőtt el kellett volna kezdeni."

A főpolgármester azonban a Magyar Nemzetnek pontosította nyilatkozatát, elmondta: 2016-ra csupán a legkritikusabb szakaszokat újítják fel, a teljesen megújult vonalat legkorábban 2019-ben adhatják át. A metró felújítása viszont nem azért indul be most, mert az egyik ellenzéki vezető aláírásgyűjtést kezdeményezett - emelte ki a városvezető.

"Abszolút előkészítettük. Hozott a kormány egy döntést, hogy engedélyezi a hitelfelvételt, a tervezési tendert pedig azért zártuk le most, mert most jött el az ideje."

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az 1976-ban üzembe helyezett metróvonalat vagy az azon közlekedő szerelvényeket eddig egyszer sem újították fel - emlékeztetett Tarlós István főpolgármester.

 

Címkék:
utazás, metró, Budapest, 3-as metró,