Tikkasztó hőség, 34 fok lesz hétvégén

MTI2014. augusztus 1. 16:05

A hétvégén is többfelé lehetnek záporok, felhőszakadás, viharos szél, illetve jégeső, de ezzel együtt fokozatosan melegszik a levegő. Több helyen még a leghidegebb órákban is 20 fok lesz, délután pedig akár 34 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, előrejelzéséből.

Szombatra virradó éjszaka párássá válhat a levegő, foltokban köd képződhet, amely reggel megszűnik. Ezt követően a napsütés mellett kora délutántól nagyobb eséllyel nyugaton és a középső tájakon alakul ki helyenként zápor, zivatar. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. A minimumhőmérséklet 14-20 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 27-34 fok között alakulnak, keleten, északkeleten lesz a melegebb.

További időjárási adatokat a Pénzcentrum időjárás oldalán találsz. Kattints!

Vasárnap a napsütés mellett főként kora délutántól alakul ki szórványosan záporeső, zivatar. Napközben megélénkül a légmozgás. Zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-20 fok között valószínű. Nappal 27-33 fokig melegszik a levegő.

 

Címkék:
vihar, szél, időjárás,