Jubilál a klasszikus zenei fesztiválok hazai királynője (x)

Pénzcentrum2014. július 30. 13:30

Augusztus 13-19. között immár ötödik alkalommal újra Kaposvár lesz a komolyzenei élet fellegvára.


A Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál, avagy a Kaposfest 2010-ben indult. Megálmodóinak célja már az első évtől megvalósult. A Dél-Magyarország ékszerdobozaként ismert Kaposváron létrejött a kamarazene és a klasszikus zene sajátságos és egyedi hangulatú nemzetközi színvonalú eseménye. Az “élvezet szabadsága" szlogen megengedi, hogy a szervezők szabadon válogathassanak a klasszikus zene legnagyobb darabjai közül a reneszánsztól akár kortárs magyar kamarazenéig. A Kaposfest rangja és kedveltsége annak is köszönhető, hogy olyan művészek játékát élvezhetik a látogatók, akikkel nagyon ritkán találkozhatnak Magyarországon vagy akár Kelet-Európában. A fesztivál művészeti vezetője, Kokas Katalin olyan sztárokat hív minden évben a Szivárvány Kultúrpalota színpadára, akik a világ prominens koncerttermeiben adnak elő és akiket örömmel látnak a legjelentősebb fesztiválok is. A Kaposfest szervezői - a korábbi évekhez hasonlóan - idén is közel 15 000 érdeklődőre számítanak.

Az idei nevek között megtalálható


Thomas Dunford, José Gallardo, Szergej Nakarjakov, Latica Honda-Rosenberg, Kokas Katalin, James Boyd, Jan-Erik Gustafsson, Amadinda Ütőegyüttes, Rados Ferenc, Anna-Liisa Bezrodny, James Boyd, Marc Coppey, Oleg Kogan, Alina Ibragimova, Alina Pogostkina, Kokas Dóra, Kelemen Barnabás

A fesztivál ideje alatt napi két klasszikus zenei koncert mellett, tematikus olasz, illetve hungarikumok napján is részt vehetnek az érdeklődők. Az olasz nap Kaposvárja a zenén át a gasztronómiáig bezárólag az itáliai kultúrát hivatott bemutatni. Az est komolyzenei koncertje után pedig egy könnyűzenei világsztár, a Ricchi e Poveri ad ingyenes nagykoncertet Kaposvár főterén. 

A hungarikumok napján a délelőtti koncertnek a Kassai Lovasfarm ad otthont, ahol a 2013-ban Magyar Örökség Díjjal kitüntetett Kassai Lajos íjász fogadja a látogatókat. A programban megkóstolhatók a Tokaj Hegyalja Borvidék borai, a híres karcagi birkapörkölt, és a hajdúsági húzott rétesek.


Érdekesség, hogy az augusztus 13, 15, 17-i esti koncerteken a zenészek mellett olyan neves színművészek is színpadra lépnek, mint Bálint András, Hegedűs D. Géza, vagy Lukáts Andor rendezésében Bede Sarolta, Gyulai Júlia és Wunderlich József.


A fesztivál teljes programja és a jegyvásárlási információk elolvasható a www.kaposfest.hu oldalon.

(x)

Címkék:
utazás, fesztivál, zene,