Megbolondul az időjárás: kánikula lesz extrákkal a héten

Pénzcentrum2014. július 28. 07:53

Bolond időjárásra készülhetünk a héten, kánikulával, esővel, zivatarral. A csúcshőmérséklet minden nap elérheti a 30 fokot.

Hétfőn nagyrészt erősen felhős lesz az ég, legfeljebb északkeleten lehet néhány órás napsütés. Többfelé várható zápor, zivatar, amelyet felhőszakadás, esetleg jégeső is kísérhet. A keleti, délkeleti szél megélénkül, zivatar környékén erős vagy viharos széllökés is valószínű. A nappali csúcshőmérséklet délnyugaton 25, északkeleten 30 fok körül alakul. Késő estére 18, 24 fok közé hűl le a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Kedden rövid napos időszakok mellett gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, többfelé várható zápor, zivatar. A zivatarok környezetében a szél átmenetileg megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között várható.

Szerdán eleinte még kevesebb lesz a felhő, majd gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és délnyugat felől egyre többfelé várható zápor, zivatar, helyenként jelentős mennyiségű csapadék kíséretében. A délkeleti szél zivatarok környezetében átmenetileg viharos is lehet. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 15 és 20 alakul, nappal 26 és 33 fok közé melegszik fel a levegő.

Csütörtökön is gyakran lesz erősen felhős az ég, csak rövid napos időszakokra számíthatunk. Sokfelé várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadással. A szél csak zivatarok környezetében erősödik meg. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 16 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között alakul, a Dunántúlon lesz a hűvösebb.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Pénteken a rövid napos időszakok mellett gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és többfelé várható zápor, zivatar. Az északnyugati szél a Dunántúlon időnként megélénkül. Zivatarok környezetében átmeneti szélerősödésre számíthatunk. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 16 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között várható.

 

Címkék:
utazás, időjárás, kánikula, nyár, eső, zivatar,